Nederland heeft de Belfius EuroHockey Championships bij de vrouwen gewonnen. Voor Oranje is het de tiende Europese titel in de geschiedenis. In de strijd om brons trok Spanje aan het langste eind.

Duitsland - Nederland 0-2

Titelverdediger Nederland was moeizaam aan het tornooi begonnen, maar raakte na twee gelijke spelen op kruissnelheid. Na een 8-0-overwinning tegen Engeland in de halve finale trokken de Nederlandse vrouwen in de eindstrijd de lijn gewoon door. In het slot van het eerste kwart opende Kelly Jonker op aangeven van Eva de Goede de score.

Een verdiende voorsprong voor Oranje. Op een vroege strafcorner na kon Duitsland amper dreigen. Aan de andere kant bezorgde Frederique Matla met haar runs voor veel problemen in de Duitse defensie.

Nederland controleerde de wedstrijd, maar kreeg pas in de ultieme slotfase zekerheid over een nieuwe Europese titel. Viktoria Huse haalde in eerste instantie een Nederlandse strafcorner nog van de lijn, op een tegenaanval in de allerlaatste minuut haalde Lidewij Welten alle twijfels definitief weg.

Goals: 12' Kelly Jonker (FG) 1-0, 60' Lidewij Welten (FG) 2-0

Spanje - Engeland 1-1 (Shootouts: 3-2)

De strijd om de bronzen medaille werd een echte thriller. Na zestig minuten hielden Spanje en Engeland elkaar in evenwicht na veldgoals van Hannah Martin en Maria Tost. Shoot-outs moesten beslissing brengen.

Engeland klom eerst op voorsprong, maar daarna volgde een dramatische derde ronde. Na een fout op Ellie Rayer kregen de Engelse vrouwen een strafbal. Melanie Garcia kwam van de bank en redde de inzet van Giselle Ansley. Begona Garcia en Bea Perez hielden in de loden hitte het hoofd koel voor Spanje, terwijl Sarah Evens haar shoot-out naast duwde.

Holly Pearne-Webb moest scoren om Engeland in de wedstrijd te houden, maar bezweek onder de druk. Maria Ruiz bracht redding en schonk Spanje het eerste eremetaal sinds het EK in 2003.

Goals: 10' Hannah Martin (FG) 0-1, 36' Maria Tost (FG) 1-1

Shoot-outs Hannah Martin 0-1
Clara Ycart 1-1
Anna Toman 1-2
Gigi Oliva - gered
Ellie Rayer/Giselle Ansley PS - gered
Begona Garcia 2-2
Sarah Evans - gered
Bea Perez 3-2
Holly Pearne-Webb ? gered